Cotte

Cotte

söndag 30 augusti 2015

Spännande steg, igen


Beskrivningen till sockarna Sännande steg är uppdaterad och finns att ladda ner via Ravelry för den som är intresserad (gratis). I i tidigare blogginlägg (om Spännande steg och Next Level) har jag skrivit lite om bakgrunden till sockorna och varför jag tycker socktekniker behöver utvecklas. 






fredag 14 augusti 2015

Tre höjdpunkter att se fram emot!


Hela tre garnrelaterade resor är bokade, det känns riktigt lyxigt och spännande! 

Först ut blir en resa till Fanö och stickfestivalen tillsammans med sju glada stickare jag lärde känna på Grötö - Stickfest i Väst och via Sticka.orgs trevliga bussresa till Danmark för några år sedan.

Lite längre fram, i oktober, arrangerar Luftmaskan en helgkurs på HV i Stockholm, där jag anmält mig till Mary Jane Mucklestones två workshops och hoppas lära mig mycket om Fair Isle. 

Avslutningsvis blir det en favorit i repris, Koftefesten 2016 en lite annorlunda stickträff som kommer att gå av stapeln i Mandal/Lindesnes nästa vår! 










söndag 2 augusti 2015

Motvind och medvind!


Motvinden
består av alla de försök jag gjort under juni o juli för att få till en speciell vante, en som finns i huvudet men som inte blir som jag tänkt mig när den sitter på stickorna. Det är precis som om det går troll i stickningen men jag ger mig inte, det ska bli en vante någon gång i framtiden! Här är en bild på några av utkasten.


Medvinden 
besår i att två av mina beskrivningar kommer att översättas till norska och publiceras i tidskriften Familien! Det är beskrivningarna till Hemlige Vikingen och Sydkoster som idag finns att köpa på svenska och engelska via Ravelry.  Här är länken till Hemlige Vikingen och här är länken till Sydkoster om du inte sett dem tidigare och vill ta en titt! Båda har blivit mycket populära utomlands, framförallt i Norge, i Holland och på Island.

(För att fira detta med er mina bloggläsare bjuder jag på den svenska versionen av min senast publicerade beskrivning, en variant av Hemlige Vikingen i barnstorlek, Vikingabarn under en begränsad tid). Tyvärr har erbjudandet upphört. 

Semestern är över men säga vad man vill, det har i alla fall varit perfekt stickväder!